Cégünk 2003-ban indult, eleinte főleg laboratóriumi automaták szervízelésére és alkatrész ellátására koncentráltunk. A cégvezetés 25 éves múlttal rendelkezik a laborautomatizáció terén, mindemellett 10 éve a Tecan AG, svájci cég kizárólagos képviselője Magyarországon.

Az elmúlt 15 évben több, mint 20 egyedi kiépítésű automata pipettázó gépet helyeztünk üzembe és szervízelünk azóta is folyamatosan, éves karbantartási szerződéseinknek megfelelően. Partnereink a nagy gyógyszeripari, diagnosztikai cégek közül kerülnek ki.

Saját szervízmérnökeinkel látjuk el a fejlesztési és karbantartási feladatokat.

2010-ben átgondolt hosszú távú növekedési stratégiát alakítottunk ki és ennek megfelelően elkezdtük ügyféllátogatói csapatunk építését. Ezzel egyidejűleg tudatos termék kínálat fejlesztés indult meg, amelynek során rengeteg külföldi partnerrel kerültünk kapcsolatba.

2010-ben a Microtrade az elsők között kezdett dolgozni a fejlett 2D mintatárolási és azonosítási technológiával, köszönhetően a Micronic BV. Netherlands-el kötött kizárólagos képviseleti szerződésnek. A technológia kiválóan illeszkedett a cég automatizációs profiljába, további lehetőségeket adva az intenzív technológiai fejlesztésekre.

A mintatárolási folyamat fontos eleme a Labcollector Sample management szoftver, melynek fejlesztésében aktív szerepet vállalunk. Emellett egyedi, a teljes mintavételezési és tárolási folyamatot felölelő BioBank rendszerek tervezésében, kiépítésében és működtetésében is részt veszünk.

Cégünk a fejlett üzleti kultúra elkötelezettje, ezért mindig is törekedtünk meglévő partnereinkkel a szoros kapcsolattartásra, hogy pontosabban megértsük és megfelelhessünk mindennapi igényeiknek. Miközben igyekszünk ezen az igényeket minél jobban kielégíteni, törekszünk a jövőbeni trendek minél előbbi felismerésére is, hogy kínálatunk mindig izgalmas és innovatív legyen. Mindez az „ipar” és a „tudomány” szoros együttműködése nélkül lehetetlen, ezért elkötelezett hívei vagyunk a fiatal kutatók támogatásának pályázatainkon keresztül.

Cégünk jövőjét a biológia, azon belül is a sejt- és molekuláris biológia robbanásszerűen fejlődésében látjuk, ezért is specializálódtunk erre a területre. Olyan cégek képviseletét vállaltuk fel, amelyek a saját területükön a Microtrade-hez hasonló energiákat mozgósítanak az innovációra és ezért a világ vezető cégei közé tartoznak.

Cégünk két telephellyel működik. Budapest XIX. kerületében kialakítottuk egy központi telephelyet, majd Mályiban egy második telephelyet. A budapesti telephelyünkön található raktárunk alapterületét tavalyi évben 200 nm-re bővítettük, így jelentősen bővített raktárkészlet áll partnereink rendelkezésére a rövidebb szállítási idő érdekében.

Sikered kódja: Microtrade – mindig is úgy gondoltuk, hogy saját sikerünk mértéke partnereink sikerein keresztül mérhető, ezért törekszünk új alapokra helyezni a XX. századi megszokott üzleti partneri viszonyt, amely még meglehetősen szokatlan Magyarországon. Nem kiszolgálni, hanem megérteni, segíteni és együtt sikerre vinni közös céljainkat.